maanantai 17. heinäkuuta 2017

Keittiön tuunausta

Moni on kysellyt kalkkimaalien käytöstä eri pinnoille ja siitä syystä päätin pistää esille oman viimimpänä tehdyn tuunaukseni. Olen muuttanut nykyiseen kotiini melkein kymmenen vuotta sitten ja keittiö oli silloin aika vasta remontoitu. En välittänyt kaappien vihreästä sävystä, mutta ymmärsin, miksi se oli vanhan talon kaappeihin valittu. Nyt kun keittiö on muutenkin muutoksessa taloon tehdyn laajennuksen takia, päätin tarttua maalisutiin ja tehdä kaapeille köyhännaisen tuunauksen, joilla päästään eteenpäin taas joku tovi ilman kallista koko remonttia. Ovet ovat ihan levyä, eivät siis puuta. Ennen maalausta poistin vetimet ja pesin ovet pesuaineella. En hionut tai tehnyt muita esivalmisteluita.


Kun kyseessä on todella pieni kantti kertaa kantti kokoinen keittiö, niin halusin ovet ehdottomasti valkoisiksi, jotta valon määrä maksimoituu. Laajennuksen myötä tilasta hävisi myös toinen ikkuna, joten valon määrä väheni tämän myötä jo aiemmin. Testasin maalausta ensin ehkä likaisimpaan ja eniten käytössä olevaan oveen - roskiskaappiin.


Varastoista löytyi myös turkoosia kalkkimaalia ja kun valkoinen loppui, päätin testata sitä laatikoihin. Luulen, että saavat jäädä eriparisiksi. Ei meillä huonekalutkaan ole suoraan sisustuslehdestä 😅


Koska myös pöytätaso menee uusiksi ja vanha laminaatti revitään pois alla olevan puulattian tieltä, niin ei tarvinnut juuri suojailla viereisiä pintoja. Jos joudut siis elämään vielä maalausprojektin jälkeenkin tason ja lattian kanssa, suosittelen vahvasti suojaamista. Ainakin tällä puotipuksulla maalia on usein myös siellä, missä sitä ei pitäisi olla 😂

Olen maalannut kalkkimaalilla paljon erilaisia huonekalupintoja puusta nahkaan, mutta en ole testannut maaleja koskaan niin kovalla kulutuksella olevaan paikkaan kuin keittiön kaapinoviin. Lupaan pitää teidät ajan tasalla siitä, miten pinta kestää kovassa kulutuksessa ja lapsiperheen arjessa. Maalin päälle vedin Stamperian nestemäisen mattavahan, koska en halunnut kalkkimaalin mattapinnan häviävän kiiltolakan alle.

Heipparallaa! 😍

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti