tiistai 18. heinäkuuta 2017

Kesäisiä ajatuksia ennen lomaa...

Jään huomenna mielestäni hyvin ansaitulle viikon lomalle, mutta puodin ovet kyllä avautuvat silti joka aamu tuttuun ja turvalliseen aikaan. Ihanat tyttöset tiskin takana palvelevat teitä hymyillen, vaikka mamma vetää hetken henkeä ja kerää voimia syksyyn.

Keräilin puhelimesta kuvasatoa Leppiksen viiden kuukauden mittaiselta taipaleelta ja ajattelin laittaa niitä teille ideoiksi, ajatuksiksi ja muistutukseksi - mitä kaikkea sitä voikaan lomalla puuhailla, jos on aikaa ja tylsiä päiviä. Näissä jutuissa on kierrätetty ja käytetty paljon samoja materiaaleja - aina ei tarvitse ostaa uutta, vaan tuunaukset voi hyvin ideoida jo löytyvien tarvikkeiden perusteella.


Tämän idean jaoin jo keväällä Instassa, mutta se on edelleen ajankohtainen. Kun ei tämä kesä ole oikein ainakaan Puotipuksulle vielä edes käynnistynyt, niin kesäkukkaistutuksia voi hyvin edelleen somistella! Ruukku on löytynyt kirpparilta ja ihanat Stamperian riisipaperit sekä liimalakka siis Leppiksen hyllyltä. 


Ennen kuvien laittoa maalasin ruukun kalkkimaalilla osittain valkoiseksi. Myös Stamperian kalkkimaalit löydät meiltä! Niitä kehuttiin Ihana askartelu - lehden viimeisimmässä numerossa testin pyyhittävimmiksi. Kun ruukku tulee vaan harvakseltaan tuohon ulkokäyttöön niin en lakannut pintaa muulla kuin liimalakalla. Jos aiot säilytellä purkkeja pidempään pihamaalla, suosittelen lämpimästi ulkolakkaa.


Näin komeasti ruukussa kasvoivat herneenversot keväällä! Myös liitutaulutikkuja löydät Leppiksestä! Kuten kuvasta näkyy, kalkkimaali todella hengittää ja tekee siis ruukun pintaan elämisen jälkiä. Vieressä kirpparireissujen saldoa - Riihimäen vanha purkki, jossa koristeena korkkitarraa.Tukkukuormien mukana oli tullut palanen lastulevyä, mistä päätin tuunailla ihanalle pikkumiehelle kuvaan kehykset.


Koristeena Stamperian riisipaperia ja pohjalla Vivace-akryylimaalia. Korkissa on tarrapohja ja skräppipaperiraidat kiinnitin samalla liimalakalla kuin riisipaperitkin. 


Vivace-akryylimaali on todella riittoisaa ja päätin käyttää samaa turkoosia myös alelaarista löytämääni yrttiruukkuun. Koristeeksi tietysti tuttuja ja turvallisia Stamperian riisipapereita.


Ihanaa ja aurinkoista heinäkuun loppua kaikille! Nähdään taas elokuussa! Heipparallaa! 😘
PS. Olemme mukana myös Karkkilan Frisbeegolfradalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti