perjantai 25. elokuuta 2017

Lampusta amppeliksi

Rakastan kirppareita ja vanhoja vinttejä! Niiltä löytää aarteita, jotka usein ovat toisten romuja, mutta oma mieli jo tekee työtä, miten tavara saisi kokonaan uuden elämän. Aiemmin kerroinkin ihanasta pariskunnasta, jonka kaunista vanhaa taloa pääsin katsomaan ja penkomaan vinttejä. Siltä reissulta, mukaani tarttui vanha lampunvarjostin, joka oli jo parhaat päivänsä tuossa asussa nähnyt.

Kuten monessa muussakin projektissa, myös tässä, kantapään kautta löytyy se oikea juttu, mitä lähteä työstämään.
Alunperin varjostin oli päällystetty ruskealla trikookuteella, joka oli sekä pölyinen että omituisen värinen. Varjostimen muoto oli minusta kaunis ja ajattelin tuunata sen uudenväriseksi kalkkimaalilla. Sävy löytyi omasta hyllystä - Stamperian Water Green.
Alkuperäinen idea oli hoitaa tämäkin homma maalaamalla. Melko nopeasti selvisi tälle puotipuksulle, että tätä varjostinta ei voi pelastaa kalkkimaalilla! Vaikka se toimii moneen omituiseenkin materiaaliin, tämä kokeilu oli tuhoon tuomittu jo ennen ensimmäistäkään sudinvetoa 😍
Kun muoto edelleenkin kiehtoi minua, päätin kuoria narut pois varjostimen päältä. Eikun tapettiveitsi heilumaan ja ratkomaan naruja!

Huomasin jo naruja maalatessa, että kalkkimaali tarttui nätisti metallikehikkoon kiinni ja lopputulos oli kauniin mattapintainen.
Näinpä projektin luonnekin muuttui matkalla lampunvarjostimesta amppeliksi! Tuunaamisen ja askartelun pitää olla kivaa ja luovaa! Keittiön kaapista löytyi vanha lasikulho, joka sattui olemaan juuri sopivankokoinen amppelin pohjaksi. Pintaan vedin puolihuolimattomasti yhden kerroksen kalkkimaalia, ettei pohja erotu liian selvästi amppelista. Pihan perältä puolestaan löytyi kaverilta joskus ostettu vanha ruukku 😍
Lopputulos näyttääkin sitten ihan joltain muulta, mitä olin alunperin suunnitellut 😋 Äidiltä sain juorunalkuja ja juuttinarua oli puuhalaatikossa edellisistä projekteista jäljellä. 
Tämä amppeli sopii hyvin makuuhuoneen väreihin, joten pistän kuvaa, kunhan sille on löytynyt kotoa sopiva paikka!

Luovaa elokuun viimeistä viikonloppua!Heipparallaa! 😘

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti