keskiviikko 9. elokuuta 2017

Tikanheittoko harrastus?

Olin aikoinaan vähän erilainen nuori. En välittänyt pyöriä kaupungilla viikonloppuisin, aloitin työnteon 13-vuotiaana, käänsin kouluviikon jälkeen fillarin etukumin kohti maaseutua ja isovanhempien osoitetta, seurustelin ehkä jo liiankin nuorena ja heitin ihan sitä suomalaista tikkaa. Kuten monissa muissakin elämän eteeni heittämissä kokemuksissa, myös näiden kohdalla uskon, että olen mitä olen, koska olen jo varsin nuoresta valinnut omat polkuni jääräpäisesti itse. Tikanheitto ei ollut mediaseksikäs laji 90-luvulla eikä se ole sitä vielä 2010-luvullakaan, mutta silti olen ylpeä taustastani.

Eksyin tikka-areenoille poikaystävän seurassa ja tunsin oloni heti kotoisaksi. Sain tössytellä harjoituksiin villasukat jalassa eikä kukaan kysynyt, onko sulla uudet Addun kolmiraidat. Harjoituksissa heitettiin tosissaan, mutta ei kielletty hauskanpitoa. Kilpailusäännöt pätivät myös harjoitusradoilla, hyville tuloksille hurrattiin yhdessä ja huonompien heittojen jälkeen tsempattiin samalla porukalla. Teinille oli tärkeää tuntea kuuluvansa johonkin.

Elämä on heitellyt minua pitkin Suomen karttaa lännestä itään ja pohjoiseen, mutta tikkajuuriani en ole koskaan edes halunnut unohtaa. Meni vuosia, että tärkein tehtäväni oli ilmestyä helmikuun alussa Turkuun laskemaan kansallisten kilpailujen tuloksia. Tuli vuosia, jolloin reissasin kilpailuihin keskisestä Suomesta, vaikka paidassa luki edelleen Turun Tikka. Nyt ovat tulleet vuodet, joiden kerrotaan olevan niitä ruuhkaisia. Ehkä juuri siitä syystä olen alkanut miettiä, voisiko vuorokauden 24 tuntiin mahduttaa vielä pari kierrosta suomalaista tikkaa.

Lauantaina 19.8 järjestetään karkkilalaisille rakkaan Pyhäjärven rannassa Action Day. Tarkempaa infoa löydät esim. kaupungin tapahtumakalenterista: http://www.karkkila.fi/tapahtumat.asp?kieli=246&pick=true&kpaiva=19-8-2017#kohdistin Tarkoituksena on järjestää hauska koko perheen tapahtumapäivä rannalla monenlaisen toiminnan säestämänä. Listalta löytyy neppisautoja, lentopalloa, melontaa, soutua, mölkkyä... niin ja sitä tikanheittoa! En tiedä, onko tässä kaupungissa joskus järjestetty mestaruuskilpailuja, mutta kerta se on ensimmäinenkin! Eli nyt siis kaikki kesämökkien ja puuvarastojen takana olevat treenipaikat kuntoon ja harjoittelemaan! Vielä on 10 päivää aikaa viritellä heittokättä mestaruusmalliin 😋

Kilpailu käydään tikkaurheiluliiton säännöillä, niiltä osin sovellettuna kuin se paikalla on mahdollista. Jos kiinnostut lajista muutenkin lisää, kannattaa käydä tsekkaamassa sivut: http://www.tikkaurheilu.fi/

Miesten heittomatka on kilpailussa viisi metriä, naisten heittomatka neljä metriä. Koska järjestäjätahoja on nyt tasan yksi, joudun jättämään nuorten sarjan kokonaan pois tämän vuotisesta kilpailusta. Kunhan saamme Karkkilan tikkaaheittävän Suomen kartalle, niin tilannehan muuttuu oleellisesti - eikö? 😋 Rakennamme radat maaston, tuulen ja tilanteen sallimissa rajoissa rannalle, joten sisätiloihin luotuja sääntöjä sovelletaan mahdollisuuksien mukaan. Heittovälineet tulevat järjestävän tahon puolelta, eikä omia tikkoja tällä kertaa sallita. Hoidamme myös tuomaroinnin järjestäjien puolesta ja näin jokainen kilpailija pääsee keskittymään omaan heittoonsa.

Heitämme rannalla kaksi kierrosta eli 2 x 5 x 5 tikkaa, yhden sarjan ollessa tuo 5 x 5 tikkaa. Ensimmäinen kierros heitetään arvotussa järjestyksessä. Mikäli ilmoittautuneita on kohtuullinen määrä, tehdään heittäjille kaksi kilpailurataa ja yksi harjoitusrata. Toiselle kierrokselle pääsee kymmenen ensimmäisellä kierroksella parhaiten heittänyttä ja se heitetään käännetyssä järjestyksessä. Ensimmäisenä heittää siis ensimmäisen kierroksen 10. heittäjä ja viimeisenä ensimmäisellä kierroksella parhaan tuloksen saanut heittäjä. Uskoisin, että lauantaina 19.8 klo 16 mennessä meillä on tiedossa Karkkilan tikkamestarit vm. 2017!

Rannalla päivystää myös koko päivän PikkuLeppiksen takakonttimyymälä, josta löytyy esimerkiksi rantaleluja ja kesän kausituotteita hyvillä alennuksilla! Tottakai perästä löytyy myös neppisautoja ja radantekotarvikkeita uusille neppiskisoille! Tervetuloa Pyhiksen rantaan lauantaina 19.8! 😍

Heipparallaa! 😘

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti